Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

De levensduur en de opbrengst van uw zonnepanelen wordt aanzienlijk verbeterd wanneer uw installatie regelmatig professioneel gereinigd wordt. Met Schoonmans Zonnepanelenreiniging bent u zeker van een streeploos schoon en kraakhelder resultaat. En dat merkt u. Ons bedrijf is al meer dan 10 jaar een begrip in heel Nederland. Wanneer u kiest voor Schoonmans Zonnepanelenreiniging, kiest u voor betrouwbare dienstverlening, grondige reiniging en professionals die pas vertrekken als u Γ©cht tevreden bent. Wij komen graag met u in contact. Lees de ervaringen van onze klanten.

Gideon Algra – Eigenaar Schoonmans

 • Interview met Agro Giethoorn
 • Interview met Kalter
 • Interview met Akkerbouwbedrijf Bruin Bant
 • Interview met familie Haarman
 • Interview met Buijert

Laatste nieuws

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

2 days 11 hours ago

'π™Žπ™£π™šπ™šπ™ͺ𝙬 π™§π™šπ™žπ™£π™žπ™œπ™© 𝙀𝙀𝙠 π™’π™žπ™Ÿπ™£ π™―π™€π™£π™£π™šπ™₯π™–π™£π™šπ™‘π™šπ™£' ❌Onjuist. Regelmatig krijgen we de opmerking dat sneeuw zonnepanelen 'schoonmaakt'. Zeker nu de eerste sneeuw weer gevallen is. Helaas is dit niet waar. Misschien lijken je panelen van een afstandje schoner, maar wie dichterbij kijkt ziet dat dit niet het geval is. Alleen reinigen met warm osmosewater zorgt voor een grondige reiniging zonder beschadiging aan de panelen. Ben je geΓ―nteresseerd in het reinigen van je pv-installatie komend seizoen en heb je vragen? We komen graag in contact en beantwoorden al je vragen! #zonnepanelenreiniging #zonnepanelen #zonneenergie #solarcleaning #solarcleaners

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

1 week 2 days ago

#VideoFriday Vooral op bedrijven waar veel stofvorming is, zoals op een melkveebedrijf of bij een biogasinstallatie, zie je doffe zonnepanelen. Toch is er ook veel vuil op panelen te vinden die in eerste instantie niet zo smerig lijken. Periodieke reiniging rekent af met langdurig opbouwende vervuiling. Dat levert meer rendement en verlengt de levensduur! Wanneer heb jij voor het laatst jouw panelen van dichtbij bekeken?πŸͺœWe doen het graag samen met je en voorzien je van een passend en vrijblijvend advies! #zonnepanelenreiniging #zonnepanelen #zonneenergie #solarcleaning #solarcleaners

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

1 week 4 days ago

Onze reinigingsrobot is gespot door Melkveebedrijf Eikelboom! Hun zonnepanelen zijn weer helemaal klaar voor een nieuw zonneseizoen! Zie je ze glimmen? Heb jij onze bus of robot ook gespot? Deel het met ons! #zonnepanelenreiniging #zonnepanelen #zonneenergie #solarcleaning #solarcleaners

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

2 weeks 2 days ago

#VideoFriday Bij Wentink GroentenπŸ₯• in Luttelgeest kunnen de producten weer duurzaam worden verwerkt na een reinigingsbeurt van de pv-installatie. Zo is het bedrijf klaar voor een nieuw zonneseizoen. Naast akkerbouw- en melkveebedrijven reinigt Schoonmans ook veel zonnepanelen bij bedrijven in o.a. de agrarische industrie. Productopslag- en verwerking bijvoorbeeld. Is jouw installatie al klaar voor het nieuwe jaar? #zonnepanelen #zonnepanelenreiniging #zonnepaneel #zonneenergie #solarcleaning #solarcleaning

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

3 weeks 3 days ago

π™Šπ™’π™™π™–π™© π™π™šπ™© π™―π™€π™«π™šπ™šπ™‘ π™§π™šπ™œπ™šπ™£π™©, 𝙨π™₯π™€π™šπ™‘π™šπ™£ π™’π™žπ™Ÿπ™£ π™―π™€π™£π™£π™šπ™₯π™–π™£π™šπ™‘π™šπ™£ 𝙙𝙖𝙣 π™¨π™˜π™π™€π™€π™£? Dit is een vraag die we vaak krijgen. Het antwoord is helaas; nee. Ondanks dat oktober de natste ooit was spoelen zonnepanelen niet zomaar schoon. Het vuil, vet en mogelijke groei van algen en korstmossen zitten vastgeplakt aan de panelen. Deze kunnen alleen worden verwijderd met hulp van professionele reinigingsapparatuur en het juiste (osmose)water. Dit voorkomt bovendien dat de nano-coating van je panelen beschadigd raakt! #zonnepanelen #zonnepanelenreiniging #zonnepaneel #zonneenergie #solarcleaning #solarcleaning

Zonnepanelen reinigen

Het regelmatig laten reinigen van uw zonnepanelen levert direct een beter rendement op. Zo levert uw installatie meer op, zowel op de korte als lange termijn.

Omgevingsfactoren in de landbouw
Uw zonnecollectoren worden dag en nacht, weer of geen weer, blootgesteld aan de elementen en omgevingsfactoren. Door omgevingsinvloeden verzamelt bij akkerbouwers, veehouders en industrie veel vuil op de zonnepanelen. Wanneer uw installatie vlak of op een flauwe helling geplaatst is, spoelt dit vuil in een regenbui minder gemakkelijk weg dan wanneer uw installatie schuiner geplaatst is, bij een helling groter dan 30 graden. Hoe steil of vlak uw installatie ook geplaatst is; op termijn wordt alles vuil.

Vuil en aanslag op uw zonnepanelen zorgen voor verminderde lichtinval waardoor uw installatie minder energie oplevert. Wanneer u dit vuil regelmatig laat verwijderen, levert dit direct een verbeterde opbrengst op.

Beschadiging van panelen
Laat u het vuil zitten? Dan bestaat het risico op het verweren van de toplaag van uw panelen en zelfs het inbranden van het vuil met blijvende gevolgen voor de opbrengst van uw installatie. Panelen die niet goed onderhouden worden zijn gevoelig voor de aangroei van mos, algen en korstmossen. Regelmatige reiniging voorkomt mosgroei. Bij te lang wachten kunnen wij korstmossen alleen nog met behulp van speciale middelen verwijderen. Deze middelen leveren altijd een beschadiging op aan de zonnepanelen. Laat uw installatie daarom tijdig en regelmatig professioneel reinigen en verzeker u van een optimaal rendement en een langere levensduur.

De professionals van Schoonmans Zonnepanelenreiniging adviseren u graag over de optimale reinigingsfrequentie voor uw installatie. Zo kunt u zorgeloos profiteren van de opbrengst van uw investering. Nu en in de toekomst.

Bekijk onze bedrijfsvideo

Reinigingsmanieren

Schoonmans Zonnepanelenreiniging heeft jaren ervaring in het reinigen van vele soorten PV-installaties en zonnepanelen. Wij adviseren u dan ook graag over de beste manier waarop uw installatie kan worden gereinigd en onderhouden. Zo zijn onze professionals uiterst bekwaam in de volgende reinigingsmethoden:

 • Reinigingsrobot: Voor grote PV-installaties is onze radiografisch bestuurbare reinigingsrobot de oplossing bij uitstek. De robot rijdt op twee zachte rupsbanden over uw installatie terwijl de roterende borstels aan voor- en achterzijde het werk doen. De robot wordt gevoed door het RO-systeem in onze bus dat met een slang aan de robot bevestigd is. Uw zonneveld wordt systematisch en zorgvuldig gereinigd.
 • Roterende borstel: Wanneer uw installatie niet goed bereikbaar is voor onze reinigingsrobot vanwege een te hellend dak, worden uw panelen op de klassieke manier gereinigd; met een roterende borstel op telescoopstang. De borstel is 75cm breed en wordt gevoed met osmosewater zodat uw panelen streeploos drogen.
 • Klassieke borstel: Wanneer ook de roterende borstel niet kan worden ingezet, wordt uw installatie professioneel en zorgvuldig gereinigd met een zachte borstel op telescoopstok. Uiteraard wordt ook deze borstel gevoed met gedemineraliseerd osmosewater voor een streeploos resultaat.

De professionele zonnepanelenreinigers van Schoonmans Zonnepanelenreiniging hebben voor iedere installatie een passend plan. Vraag gerust een vrijblijvende offerte op maat aan en verzeker uzelf van langdurig plezier van uw installatie.
Wij komen graag met u inΒ contact.

Wij komen graag met u in contact.
Vraag nu een offerte aan.

  Contactinformatie

  Locatie van de installatie

  Werkzaamheden

  Aantal zonnepanelen

  Hoe heeft u ons gevonden

  Telefoonnummer

  +31 05 27 20 58 61

  Openingstijden

  Maandag – vrijdag : 08:00 – 18:30
  Zaterdag: 11:00 – 18:00

  Gevestigd

  Wellerzandweg, 8314 PZ Bant
  kvk 39089722